Home Zoveel te zien ZUID-ITALIË

ZUID-ITALIË

Door Cock
0 reactie

Italië, dat is ons favoriete vakantieland. Wij houden van het eten, van het landschap, van de cultuur. En hoe dieper je Italië intrekt, hoe mooier het lijkt te worden. Rome, Florence, Venetië – het zijn steden om van te genieten en bij weg te dromen. Over Italië vertellen we op verschillende plekken. Hier staan we stil bij andere steden en meren die wij, J.C. Reiziger, ook met veel plezier hebben aangedaan. Soms met ons eigen voertuig, soms met het vliegtuig en een huurauto.

Als er namelijk één nadeel aan Italië kleeft, dan is het wel de lengte. Het is eindeloos lang en na Rome (ook al een twijfelgevalletje qua afstand) amper meer te doen met de auto, al deden we het toch. Maar er valt des te meer te ontdekken.  Italïe geografisch scheiden in noord en zuid, kan dat? Ja, dat kan. De Italianen hebben het tenslotte zelf ook over het Welvarende Noorden (dat was nog voor de coronacrisis) en het Arme Zuiden. Wij Reizigers trekken onbarmhartig de grens bij Rome. Deed Ceasar dat ook niet al? Maar wat wij niet doen is het noorden hoger aanslaan dan het zuiden, eerder andersom.

Want als je de bergen en meren en grote steden achter je hebt gelaten, ontdek je pas het echte Italië. Bari, Lecce en Matera aan de kant van de Middellandse Zee. De bijvoorbeeld de Amalfikust (zie de foto), Sardinië en het schattige Tropea aan de westelijke, Atlantische oceaan-kant.

Goditela! Oftewel: geniet ervan! Van Italië en van deze reisverhalen. Dat doen wij al sinds jaar en dag.

Wat u misschien ook leuk vindt!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.