LAGO d’ORTA

LAGO d’ORTA

Isola san Gulio ligt vlak voor het vaste landJe eigen ‘Pirates of the Caribbean’

Een relatief onbekend meer in het noordwesten van Italië is het Lago d’Orta (Ortameer). Het is kleiner dan zijn naaste buren Lago Maggiore en het Comomeer en het water beduidend minder druk bevaren dan het Gardameer.

Huur een simpel bootje met buitenboordmotor en je voelt je thuis in je eigen ‘Pirates of the Caribbean’. Zeker als je dan ook nog eens aanlegt bij het eilandje Isola san Gulio (foto rechts) dat een kerk, stadhuis en museum herbergt, maar verder lang verlaten is geweest. En het plaatsje Orta san Gulio is goed voor een gezellig avondje uit.

Wijzelf hielden voor drie dagen halt in het dorpje Pettenasco en met name bij hotel Giardinetto (klik hier). Het ligt direct aan het meer, heeft kamers met een aparte inrichting, maar bovenal een keuken waar je U tegen zegt. Dat was precies de reden om voor dit hotelletje te kiezen op onze doorreis verder Italië in. Daarom kozen we, tegen onze natuur in, voor halfpension. En daar hadden we geen spijt van. Het was smullen aan de boorden van het Ortameer, want de eetzaal lag half boven het water.

 

(Bezocht in juli 2013) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.