Home Zoveel te zien ITALIAANSE STEDEN en MEREN

ITALIAANSE STEDEN en MEREN

Door Cock
1 reactie

Italië, dat is ons favoriete vakantieland. Wij houden van het eten, van het landschap, van de cultuur. En hoe dieper je Italië intrekt, hoe mooier het lijkt te worden. Rome, Florence, Venetië – het zijn steden om van te genieten en bij weg te dromen. Over Italië vertellen we op verschillende plekken. Hier staan we stil bij andere steden en meren die wij, J.C. Reiziger, ook met veel plezier hebben aangedaan. Soms met ons eigen voertuig, soms met het vliegtuig en een huurauto.

Als er namelijk één nadeel aan Italië kleeft, dan is het wel de lengte. Het is eindeloos lang en na Rome (ook al een twijfelgevalletje qua afstand) amper meer te doen met de auto, al deden we het toch, maar er valt des te meer te ontdekken. Dieper het zuiden  in naar Bari of Lecce (in de ‘hak’) of naar de schitterende badplaats Tropea (in de ‘teen’) om nog maar te zwijgen van Regio Calabria dat op nog maar een steenworp afstand van Sicilië ligt. Maar voor ons Reizigers begint Italië meestal bij Como en blijkt Bologna ook geweldig.

Goditela! Oftewel: geniet ervan! Van Italië en van deze reisverhalen. Dat doen wij al sinds jaar en dag.

Wat u misschien ook leuk vindt!

1 reactie

Stef Smulders 17 november 2016 - 23:02

Volgende keer de Oltrepo Pavese? Het grote wijngebied ten zuiden van Milaan. Totaal onbekend maar daarom niet minder de moeite waard.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.