Home Zoveel te zien GARDAMEER

GARDAMEER

Door Cock
0 reactie

De ‘eeuwig’ oude chic van GardoneDe boulevard van Gardone, kleiner dan die van Salò

Het Gardameer is een populaire bestemming. Van Bardolino tot Limone en van Sirmione tot Riva del Garda. Maar daar gaan wij het hier nu allemaal net niet over hebben.

Wij Reizigers zijn weg van Gardone Riviera (foto rechts) met als ons favoriete vakantieadres Borgo degli Ulivi. Wellicht is het dorp bekend van het o zo merkwaardige kunstenaarslandgoed Il Vittoriale degli Italiani van de negentiende eeuwse dandy Gabriele d’Annunzio. Gardone is zo’n plaatsje aan het meer, waar de oude Italiaanse chique en een sfeer van decadentie nog herkenbaar zijn in de bouwwerken. Het zijn lang vervlogen tijden, maar je voelt nog steeds dat achter de muren van de villa’s een mondain leven is schuilgegaan. Het maakt het tempo aan het roerige Gardameer net even iets lager. Daardoor is het er aangenaam toeven, te meer daar het sfeervolle Salò (foto links) op een steenworp afstand ligt en de pont je overal over het Gardameer naartoe brengt.

 

Een van de gangen op weg naar je kamer in Villa Bissiniga Borgo ugli d'Ulivio met uiticht op het zwembadNeerkijken op het meer

Domina Borgo degli Ulivi (klik hier, foto’s links), vanwaar je neerkijkt op dat wonderlijke landgoed Il Vittoriale (klik hier), is het volledig tegenovergestelde van al die overvolle Gardacampings. Je bent weg van de drukte. De appartementen in de heuvels zijn top, het uitzicht op het meer – je ziet Bardelino aan de overkant liggen – fenomenaal. En op een bedje tussen het groen lekker nabij het zwembad voel je je geen reiziger maar de koning te rijk. Met één woord: genieten dus. En voor wie graag neerkijkt op het meer nog een andere aanrader: Agriturismo Villa Bissiniga (klik hier). Dat is een kleinschalig hotel in de heuvels boven Salò, met een merkwaardig van veraf waar te nemen rood-wit geblokte muur. Het is een fraai verbouwd herenhuis (foto rechts) met mooie klassieke kamers en een mooie tuin. En, ook niet vervelend voor ons Reizigers,  ze hebben een uitstekend diner tegen een heel redelijke prijs in huis.

Over eten gesproken: Salò biedt veel en goede restaurants, het kleine Gardone in het centrumpje ook. Maar voor een keer romantisch dineren aan het water vonden wij het Restaurante Casinò (klik hier) heel geslaagd. Je gaat er niet naartoe voor een pizza Margeritha. Je gaat er om op het terras aan het water gastronomisch te genieten van het leven: van de olijven, de pasta, de vis en de wijn en niet te vergeten van de achter de heuvels zakkende avondzon. Wie het helemaal goed voor elkaar heeft, legt er met zijn eigen bootje aan. Maar zó goed hebben wij Reizigers het nu ook weer niet.

 

 (Bezocht in augustus 2008, juni 2010, juli 2012, juni 2014 en oktober 2016)

Wat u misschien ook leuk vindt!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.