Home Zoveel te zien Apeldoorn

Apeldoorn

Door Cock
1 reactie

Heus, de Echoput is meer dan de Koning van Wezel

De Echoput is al zo oud als onze voorouders. De echoput zelf – wie is de koning van Wezel…. – valt nog steeds te bezoeken, áls je de sleutel meekrijgt, maar het draait er tegenwoordig vooral om het hotel en het restaurant.

De echte echoput, staat nu achter slot en grendelGelegen in de koninklijke Kroondomeinen aan de rand van Apeldoorn zit het nog wel snor met de locatie en met de sterren van het hotel, maar heeft het restaurant zijn Michelinster eind 2015 moeten inleveren. Nou zijn wij Reizigers vooral geïnteresseerd in lekker eten en helemaal niet in sterren.

Het mooie van de Echoput is dat, als je een beetje zoekt naar een leuke aanbieding, je voor een redelijke prijs een mooi weekend weg kunt zijn. Want dit is zo’n plek waar je het diner bij voorkeur laat volgen door een overnachting. Dan kun je je tenslotte ongegeneerd tegoed doen aan de wijn(arrangementen). De hele entourage vinden wij sjiek. De kamers zijn ruim en fraai, maar het restaurant net wat te zakelijk. De aankleding had iets minder afstandelijk gemogen, te meer daar men zegt een ‘multisensorisch’ menu voor te willen zetten. Jawel: eten, vooral wild, niet alleen proeven maar ook ruiken en bij wijze van spreken voelen en horen. Wat je daar van moet vinden, laten we graag aan iedereen zelf over, maar we vonden het zeker een beleving. De Echoput is niet goedkoop, maar in alle opzichten – wij Reizigers houden ook van een ongerepte boswandeling, de prachtige grote foto hebben we “geleend” van Jan Hol Fotografie – de moeite waard.

Uitzicht op de Koninklijke Kroondomeinen, schitterend om te wandelen De hotelkamer van De EchoputZwarte "proefglazen" in het restaurantHotel-restaurant De Echoput, Amersfoortseweg 86 in Apeldoorn/Hoog Soeren

Wat u misschien ook leuk vindt!

1 reactie

Cock 1 februari 2020 - 13:56

Prima gegeten

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.