FERRARA

Door Cock
0 reactie

Klein maar fijn, maar wel zonder de wallen

Ferrara is zo’n stad, waarvan Italiaanse reisgidsen zeggen dat je er geweest moet zijn geweest. Zoiets als Siena en Lucca of Volterra. Dat maakt nieuwsgierig toch?

Het kasteel met slotgracht

Wat ons Reizigers betreft, want wij waren natuurlijk wel nieuwsgierig, haalt het die top-3 net niet. Wat ook weer niet wil zeggen dat je het links moet laten liggen. Ferrara is een leuk “doorgangsstadje” met een klein historisch centrum: goed voor één of twee overnachtingen en dan weer verder. Het aardige is om pal tegen een centrum een hotelletje te pakken. Dat doen wij Reizigers graag. Wel altijd wat lastig om door zo’n centrum te manoeuvreren of je auto te parkeren, maar het weegt voor ons niet op tegen het gereis – en tijdverlies – dat je anders hebt.

Piazza Trente e Trieste, mooie plek voor een biertje of een kop koffieHet moet gezegd: hotel Touring (kijk hier) kozen we op de eerste plaats dan ook slechts vanwege de zeer centrale locatie. Het bleek evenwel een meer dan prima plek om te  logeren. En dat, terwijl vooraf de verwachtingen bepaald niet hoog  gespannen waren, omdat het maar een habbekrats kostte op het moment dat wij er verbleven (toen 46 euro voor een nacht…). Met als mooie bijkomstigheid dat je er fietsen kunt huren/lenen, veelal ook bij andere hotels, om het stadje en zijn stadswallen te verkennen.

 

En dat was zonde van de tijd…

Die stadswallen zijn dus, waar je volgens de reisgidsen voor naar Ferrara moet komen. Tja… vergeet het maar. In ieder geval wij Reizigers vonden die rondgang over de wallen echt helemaal niks. Het zou een goede ochtendwandeling zijn geweest als we niet voldoende beweging zouden hebben gehad, maar wij lopen en fietsen hier sowieso wat af. Met andere woorden: zonde van je schaarse tijd, die kilometerslange stadswallen. Niet fraai, niet gezellig en evenmin historisch indrukwekkend, zoals bijvoorbeeld wel in Lucca.

Wat doe je dan wel in Ferrara? Genieten in en van de oude stad rond het Castello Estense di Ferrara. Terrasje pakken voor een espresso of cappuccino op of bij de Piazza Trente e Trieste tegenover de kathedraal. En voor de avond een plekje reserveren bij ristorante Cusina e Butega (klik hier)voor een soort tapaseten: lekker, druk en gezellig.

 

(Bezocht in juni 2015)

Wat u misschien ook leuk vindt!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.